Сумісність продуктів 1.0

17






Основна ідея роздільного харчування в тому, аби не є одночасно несумісні один з одним продукти.



Принципи роздільного харчування.
Різні продукти харчування вимагають різних умов для засвоєння, а на їх перетравлення йде різний час.

Умовно продукти можна розділити на три основні групи — білки, жири і вуглеводи. Жири сумісні практично з усіма видами продуктів. А білки і вуглеводи між собою не поєднуються, оскільки для перетравлення білків потрібно кисле середовище, а для вуглеводів — лужна.

Якщо несумісні продукти потрапляють в шлунок разом, запускається самий довгий процес перетравлення. В результаті, погано переварені продукти не залишають шлунково-кишковий тракт довгий час, викликаючи гнильні процеси, отруюючи організм, осідаючи на стінках кишечника у вигляді шлаків і сприяє ожирінню.

У свою чергу, якщо вживати сумісні продукти:
— Полегшує травлення, усуває запори, скорочує час проходження їжі по травному тракту, усуває гнильні процеси і, як наслідок, дисбактеріоз.
— Сприяє очищенню організму і травної системи.
— Знижує навантаження на печінку і зменшує інтоксикацію організму.
— Покращує засвоюваність поживних речовин.
— Сприяє схудненню і допомагає утримувати стабільну вагу.

Принципи роздільного харчування прості:

Вживати тільки сумісні продукти в одному прийомі їжі.
Дотримуватися перерва між прийомами їжі.

Перерва потрібна для того, щоб їжа повністю переварити і була виведена з організму перш, ніж наЕкшн де нова порція. Крім того, двогодинна перерва дає відпочинок травній системі.

Продукти, що належать до однієї категорії, поєднуються між собою і можуть вживатися в один прийом їжі.

В даному додатку продукти розділені умовно на 16 категорій по сумісності.
У списку сумісності продуктів по системі роздільного харчування вказується для кожної категорії продуктів:

При виборі будь-якої категорії:
— зеленим кольором будуть підсвічуватися сумісні продукти (поєднання таких продуктів в одному прийомі їжі можливо і бажано);
— жовтим, нейтральні продукти (поєднання таких продуктів допустимо, але не бажано);
— червоним несумісні (не повинні вживатися разом з продуктами даної категорії).

Також при виборі категорії, внизу буде відображатися середній час перетравлення, при бажанні ви можете включити таймер, щоб точно знати коли їжа перетравилася і Ви можете знову що-небудь з’їсти.

Скачати додаток «Сумісність продуктів». Здоров’я Вам!


Завантажити

Android 4.4+